Chatta med oss vardagar 09.00 - 16.00

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi får in många frågor till vår kundtjänst, här hittar du svaren på de frågor som många just nu ställer. Skulle du inte hitta svarat på just din fråga är du välkommen att kontakta oss, så svarar vi oftast inom 24h.

Vi hittar dina försäkringar åt dig, driver ditt ärende och hjälper dig att få rätt ersättning för din personskada. Självklart Vi tar bara betalt om vi lyckas.  

Vi sköter dina kontakter med försäkringsbolagen och ser till att du får den ersättning du har rätt till.  

Vi hjälper dig med trafikskador, arbetsskador, patientskador, överfallsskador och andra olycksfallsskador. Vi kan även hjälpa till om du har blivit drabbad av en sjukdom. 

Vilken ersättning har du rätt till för din personskada? Gör vårt test och se om vi kan hjälpa dig redan idag! Test

För att ersättning skall lämnas från din olycksfallsförsäkring krävs att du sökt läkarvård i nära anslutning till olycksfallet. De besvär du söker ersättning för måste visats sig inom ett eller ett par dygn. 

Skapa ett ärende här så hjälper vi dig att driva ditt försäkringsärende. 

Rätten till ersättning anges i olycksfallsförsäkringens villkor. Ett olycksfall är en plötslig oförutsedd händelse. Oftast krävs ett läkarbesök för att du skall kunna använda försäkringen. Du har vanligtvis rätt till ersättning för vissa kostnader exempelvis läkarbesök. Du har vanligtvis rätt till sveda och värk ersättning, medicinsk invaliditet och utseende mässing förändring. Vissa försäkringar ger kompensation för skadebetingad inkomstförlust.

För att ta reda på vad du kan få i ersättning för just din skada, gör vårt Gratis test här.

Det som avgör vilken ersättning du har rätt till är försäkringsvillkoren om det är en olycksfallsförsäkring. I vissa försäkringar, exempelvis Trafikförsäkringen och vissa Ansvarsförsäkringar regleras ersättningen utifrån Skadeståndslagen som är lagreglerad.

Skadeståndslagen är mer flexibel och dynamisk vilket medför att ersättningen inte är schabloniserad som en olycksfallsförsäkring. Vissa olycksfallsförsäkringar är tecknade utifrån olika försäkringsbelopp, vilket medför att du får en högre ersättning om du betalat ett högre försäkringsbelopp. 

Hur lång tid du har på dig att anmäla en skada till försäkringsbolagen varierar beroende på vilken typ av försäkring du skall anmäla olycksfallet till och när olyckan inträffade. Om anmälan av olyckan sker för sent lämnas ingen ersättning pga preskription. 
 
Olycksfall efter 2015-01-01 preskriberas efter 10 år. 
Ja, vissa försäkringar lämnar ersättning för medicinsk invaliditet med anledning av ett fysiskt trauma, exempelvis om du drabbats av en skallskada. Om din försäkring har ett överfallsskydd kan det finnas rätt till ersättning för kostnader för kristerapi, medicin och resor till olika vårdinrättningar.

Det kostar ingenting att starta ett ärende hos oss, inte heller om du blir nekad ersättning från försäkringsbolaget. Om ärendet däremot resulterar i ersättning så tar vi 20% inkl. moms eller max 25 000 SEK. Detta räknas som skattefri inkomst. Vi har antagligen marknadens lägsta arvode för denna tjänst, vi tål att jämföras.

Tiden för ditt ärende hos oss på Axident beror helt och hållet på vilken typ av skada eller olycka du anmäler. Vanligtvis tar det ca 12-18 månader från första skadedagen för att skadan ska kunna läka ordentligt innan försäkringsbolaget vill göra en bedömning i ditt ärende. När vi på Axident och våra försäkringsexperter anmält din skada till försäkringsbolaget finns det ibland möjlighet att få en tidigare ersättning för sveda och värk samt kostnader och inkomstförlust som uppkommit i samband med skadan eller olyckan.

Ja, det är viktigt att rätt datum anges när din skada skedde. Du kan även logga in på 1177.se för att komma åt dina journaler för de senaste vårdbesöken, där du kan se besöksdatum. Du kan sedan ladda upp dom på ditt Axident konto Mina Sidor

Är du under 18 år får du inte ingå rättshandlingar. Din vårdnadshavare måste ingå avtal att Axident företar rättshandlingar för din räkning. Däremot kan din vårdnadshavare, vanligtvis förälder, skapa ett ärende åt dig med sitt eget Bank ID. Vårdnadshavaren kommer då att bli kontaktperson.

Du kan alltid besöka Mina Sidor för att se hur långt ditt ärende gått i handläggningen. Vid frågor kan du alltid maila eller chatta med oss.

För att kunna skapa ett ärende hos oss så krävs det att man kan legitimera sig med Bank ID. Genom att du signerar vår digitala fullmakt så får vi möjligheten att företräda dig och sköta hela försäkringsprocessen åt dig på ett säkert sätt.

Nej. Utan din hjälp kan vi inte ta reda på vilka försäkringar du har. Om vi skulle sakna någon väsentlig information så hör vi av oss till dig antingen via mejl eller telefon.

Du når oss snabbast via vår chatt som är öppen alla vardagar 9-16. Klicka här för att komma till chatten. 

Du kan även nå oss via Telefon: 031 797 53 28. Vår kundtjänst är öppen måndagar och tisdagar mellan klockan  09-12. Övrig tid mån-fre 9-16 når du oss via chatten.